Matt Orlando’s AFC åbner d. 4. juli på BaneGaarden

Stjernekok står bag mundvandsløbende madbod og pop up restaurant i byens grønne oase

Én af de mest indflydelsesrige kokke i landet, Matt Orlando, står bag konceptet AFC, der blev født som et sidekick til Michelin-restauranten AMASS på Refshaleøen. AFC står for AMASS Fried Chicken, og efter et års dvale åbner gourmet-lillesøsteren nu som madbod som en del af madmarkedet i byens grønne oase mellem Sydhavnen og Vesterbro med første åbningsdag d. 4. juli 2023 samt pop-up restaurant i hele juli måned.

Nyt hjem men samme menu

Ind til sidste sommer kunne man få serveret knasende sprød øko-kylling mellem højbedene i køkkenhaven på Refshaleøen. Nu genopstår AFC i en anden af byens grønne oaser, nemlig BaneGaarden, som er Københavns nye mad- og kulturdestination i Jernbanebyen.

På åbningsdagen d. 4. juli fra kl. 12 bliver der serveret et glas gratis mousserende naturvin til de første 100 gæster, der besøger madboden AFC på BaneGaarden. Udover madboden vil AFC-konceptet med Matt Orlando i spidsen overtage restaurant TICKET på BaneGaarden i hele juli måned. Du kan få fedtede fingre af enten klassikeren, friteret kylling, eller den vegetariske pendant, friterede østershatte – og begge dele serveres med dyppelser fra himmelen og en saftig coleslaw.

Fedtede fingre og god samvittighed

Matt Orlando har i årtier været frontløber for bæredygtig topgastronomi – primært i kraft af sin populære restaurant AMASS, der var sat i verden for at hæve barren for en ansvarlig madoplevelse, både socialt og for vores klima. AMASS høstede stor anerkendelse bl.a. i form af adskillige placeringer på top 100-listen over verdens bedste restauranter.

Missionen om at drive og inspirere til grøn omstilling gennem velsmag deler BaneGaarden, der blev startet med visionen om at skabe en platform for bæredygtig udvikling: ”Det har altid været en tanke i baghovedet. Hvordan ville AFC se ud uden for Amass? De normale street food-markeder rundt omkring i byen føltes bare ikke rigtige. Så skete BaneGaarden. Et sted, som vi deler så mange af de samme værdier med. Kom og oplev AFC genoplivet denne sommer. Vi ses derude!”, Matt Orlando.

Fakta

  • AFC står for AMASS Fried Chicken og startede som en del af Michelin-restauranten AMASS på Refshaleøen i 2020
  • 4. juli genopstår AFC som madbod på BaneGaarden som en del af det økologiske madmarked
  • 5. juli og resten af måneden popper AFC op i restaurant TICKET på BaneGaarden
  • Matt Orlando, frontløber for bæredygtig topgastronomi, står bag AFC-konceptet

AFCs åbningstider følger madmarkedets åbningstider:

  • 25. juni-13. august: Søndag-torsdag 12-20 / fredag-lørdag 12-21
  • 14. august-september: Fredag 14-19 / lørdag-søndag 12-19

Læs flere nyheder