En grøn oase med fokus på bæredygtig udvikling

Ni gamle trælader og mere end 1,5 hektar vild natur udgør dét, vi kalder BaneGaarden. En grøn oase, økologisk landsby, fredfyldt åndehul og gastronomisk samlingspunkt. Langt væk fra storbystøjen, men alligevel midt i byen, vokser ideerne vildt og projekterne spirer.

Velkommen til

Den grønne oase på baneterrænet

Midt i København på DSBs baneterræn ligger et stykke ‘uopdaget’ land med vild natur, brombærkrat, hønsehus og gamle træer. Mellem Vesterbro og Sydhavnen, midt i alt det grønne, ligger BaneGaarden.

De ni gamle trælader blev opført i 1909 af DSB til opbevaring af træ og materialer, der skulle bruges til skinner. Siden 1950 har laderne ligget stille hen, og naturen har fået lov til at gro vildt og frodigt.

Heldigvis valgte DSB at bevare træladerne, og fire partnere gik sammen om at restaurere bygningerne med støtte fra Realdania og DSB for at etablere en ny mad- og kulturdestination som et grønt fyrtårn i København.

Se billeder af BaneGaardens liv og historie

Restaurering af BaneGaarden

Respektfuld restaurering

De ni bevaringsværdige lader gennemgår en omfattende restaurering med respekt for bæredygtige materialer og metoder.  

Restaureringen af træladerne udføres ud fra principperne: Genbrug frem for forbrug, håndværk frem for hastværk, naturlige byggematerialer frem for syntetiske, træ frem for beton og stål og flis frem for fliser.

Hver lade var i forskellig stand, og vi har bevaret så meget som muligt i genopførelsen. Med et hold af eksperter fortsætter restaureringen af laderne i takt
med udviklingen af BaneGaarden, der aldrig stopper.

Se billeder af BaneGaarden før restaureringen

Event på BaneGaarden

BaneGaardens vision

BaneGaarden er sat i verden for at være med til at definere det næste kapitel inden for bæredygtighed.

Vi vil inspirere vores gæster til at efterlade verden i en bedre tilstand end vi modtog den – gennem begejstring, oplevelser og nyskabende fællesskaber. På BaneGaarden driver vi restauranter, kulturprogram, madboder, læringsforløb, gårdbutik, workshops og meget mere kommer til.

Se hvad du kan finde i hver lade her.