I hundrede år voksede der planter i spirehusene i Botanisk Have. Så blev de dømt til nedrivning, reddet i 11. time, flyttet og genopbygget. Nu står de klar som BaneGaardens nye eventsted, Væksthuset. En officiel FN verdensmåls-pavillon der blev indviet som en del af UIA World Congress of Architects 2023, som bliver BaneGaardens nye grønne kulturmødested og venue.


BaneGaarden har slået (glas-)dørene for vores ny eventsted, Væksthuset. De første gæster til at træde indendøres blev nogle af de 10.000 arkitekter, byplanlæggere og byggebranchefolk, der i disse dage besøger København for at deltage i The UIA World Congress of Architects med temaet ‘Sustainable futures - leave no one behind’. Det 200 m2 store Væksthus med plads til 80 personer er en af 15 officielle verdensmåls-pavilloner hertil.  

Grøne idéer skal spirer frem

Hvor planter plejede at gro, skal grønne idéer og aktiviteter nu blomstre i en ramme, som forener natur, kultur og arkitektur – i arkitekturåret og bagefter. Et nyt oplevelsessted med højt til loftet og store ambitioner. Carl Johan Paulsen, direktør og partner, siger:

”Der er et potentiale og et behov for grønne, rekreative rum til læring og samvær i vores by, og Væksthuset er netop sådan et sted. Med kig til trækroner og himlen – og badet i dagslys – tilbyder vi en ramme til arrangementer midt i den vilde natur, men blot 15 minutter fra Rådhuspladsen. Ikke mindst, hvis man kommer her som virksomhed er det et inspirerende miljø med plads til de helt store tanker.”


Book en session med foreningen ’SPIR’ og BaneGaardens Vækstakademi, eller se nærmere på laderne og Væksthuset og lær, hvordan BaneGaarden arbejder med at fremme bæredygtig byggepraksis ved at genbruge og restaurere.


Væksthuset er BaneGaardens nye kulturmødested

Væksthuset vil danne ramme for flere af BaneGaardens kommende kulturarrangementer som økologiske langbordsmiddage, banko-ræs og diverse workshops. Hold øje med eventsiden for hvornår du næste gang kan deltage i et arrangement i Væksthuset.


Ønsker du at holde dit arrangement i Væksthuset eller kombinere det med en større middag eller fest, tilbyder vi en række muligheder. Du kan f.eks. booke Væksthuset som mødelokale til firmaets næste dagsmøde, fejre bryllupsfest, eller holde receptioner af forskellige kulør. I alle møde- og eventpakker tilbydes forplejning fra BaneGaardens egne restauranter, street food-boder og gourmetbageri. Alle råvarer er økologiske og måltiderne er kælet for af vores dygtige kokke.


Byggefakta om Væksthuset


Væksthuset er bygget med arkitekter fra forma studio og med støtte fra re:arc institute.

Væksthuset er opført med afsæt i samme principper, som da vi påbegyndte restaureringen af BaneGaardens lader i 2019.  I stedet for blot at bygge nyt, ombygger og restaurerer man eksisterende bygninger bl.a. med materialer fra Genbyg. Ved at nytænke måden vi bygger på, kan CO2-udslippet også reduceres markant. Konkret betyder det bl.a.:

 

  • Væksthuset er opsat på skruefundament i stedet for traditionelt betonfundament, hvilket er mindre klimabelastende og betyder, at bygningen kan skilles ad og i princippet flyttes.  
  • Den oprindelige trækonstruktion, og så meget som muligt af glasset, er bevaret.  
  • Gulvet er lavet af genbrugte mursten fra det gamle Grøndalscenteret.
  • Huset er isoleret med hamp og kalk, hvilket både fremmer akustik og indeklima.


Læs flere nyheder