Op til 80% af alle beslutninger, der har betydning for om et produkt ender med at blive bæredygtigt, ligger i designprocessen. Vi kan altså ikke som designere regne med at blive reddet af en anden fagperson længere nede i produktionskæden. Det er os der laver opskriften på et design og os, der har ansvaret for den. Når man kigger på de kriterier og krav, der stilles til bæredygtigt design, så handler de typisk om at minimere forbruget af ressourcer og at vi skal bruge andre typer af fornybare biomasse materialer. Vi skal designe produktet, så det er holdbart, kan skilles ad, genanvendes eller nedbrydes biologisk og samtidig forholde os til aspekter, der er vanskeligere at måle på, så som opfattet holdbarhed og æstetik.

At designe et produkt der lever op til alt det, kræver en betydelig forståelse for materialer og produktion. Udfordringen ligger i, at det ikke er nok med den viden man kan læse sig til. Det kræver en kropslejret viden, der kun kan opbygges gennem praksis, hvor designeren arbejder eksperimenterende og kunstnerisk med materialer og produktion. Det er en måde at designe på, der rækker ind i naturvidenskabens forståelse af naturen og materialer og trækker håndværkerens indgående kendskab til materialer tilbage ind i designprocessen.

Vi skal med andre ord ændre den måde vi designer på, hvis vi ønsker at kunne bidrage med bæredygtige produkter. Kom og hør hvordan og deltag i debatten om fremtidens designer og designuddannelse.

Vi stater kl 16.45 med oplæg om bogen fra Mette Bak-Andersen og kl 17.30 fortsætter debatten over middag. Alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig og det er først til mølle.

OBS: Ved billetkøb/tilmelding skal du gå til kurven i højre side efter du har lagt dit valg i kurven – først når du har indtastet dine oplysninger og modtager en bekræftelse på mail er du registreret

Læs mere om bogen her:

https://www.taylorfrancis.com/books/mono/10.4324/9781003109525/reintroducing-materials-sustainable-design-mette-bak-andersen

Simular Posts